Het is belangrijk dat je de juiste lens kiest, maar het is net zo belangrijk om de juiste camera te kiezen. Voor beginnende fotografen zijn de EOS R50 en EOS R8 een uitstekende keuze. Beide camera's leveren scherpe foto's op waarin je elk detail van je culinaire onderwerp naar voren kunt brengen. Het belangrijkste verschil is dat de EOS R50 een APS-C-camera is en de EOS R8 een full-frame camera. Je zult zien dat de EOS R50 gebruiksvriendelijker is en een meer gecropt beeld heeft, terwijl de EOS R8 helderdere foto's oplevert. De EOS R50 is ook snel: met een snelheid van 15 fps met de elektronische sluiter is hij perfect voor het maken van foto's tijdens het koken, of het nu gaat om eten dat in een pan wordt gegoten, een saus die aan de kook wordt gebracht of een chef-kok in actie.
Voor professionele fotografen zijn de EOS R6 Mark II en de EOS R5 goede opties. Beide camera's beschikken over IBIS, dat alles stabiel houdt en ideaal is voor close-upfoto's. Dit betekent dat je de camera ook kunt gebruiken voor stabiliteit wanneer je werkt met lenzen zonder IS. De EOS R5 heeft een indrukwekkende 45 Megapixel, zodat je niet te versmaden grote food prints kunt maken. En dankzij de functie voor 8K-video is deze camera ook populair bij vloggers. Bij de EOS R6 Mark II gaat het om snelheid. Deze krachtige hybride camera combineert 24,2 Megapixel met een elektronische sluiter tot 40 fps. Hiermee kun je actie in de keuken fotograferen en toch een hoge beeldkwaliteit behouden. Met de EOS R6 Mark II zijn ook hogere ISO-waarden mogelijk, waardoor de camera geschikter is voor keukens en restaurants met weinig licht.